Nekateri med spodnjimi nasveti se ti bodo verjetno zdeli očitni, ampak njihov namen ni, da bi ti povzročili dodaten stres, ampak ravno nasprotno. Pomagali ti bodo, da boš na svoj dan bolj uživala.

1. Privošči si lepotni spanec

Tole je verjetno samoumevno, ampak vsaka nevesta želi biti na svoj poročni dan najlepša. Kar pomeni, da boš svojo dekliščino morala organizirati vsaj kak teden pred velikim dnem. Pomembno je tudi, da večer pred poroko ne pretiravaš z zabavo, ampak si raje privošči sproščujoč večer s svojim bodočim možem, ali prijateljicami. Poskrbi, da boš šla spat malo prej kot po navadi. Res je, da zaradi pričakovanja in nestrpnosti ne boš mogla takoj zaspati, ampak izkoristi ta čas zase – preberi dobro knjiga, poglej kak zabaven romantičen film in se sprosti.

2. Vzemi si dovolj časa

Zadnja stvar, ki si jo želiš na svoj poročni dan je, da bi zjutraj morala hiteti. Zato je pomembno, da svoj poročni dan, predvsem pa jutro, planiraš tako, da si vzameš dovolj časa za urejanje, fotografiranje, ipd. Tako boš tudi pripravljena na morebitne zakasnitve in zaplete. Dodatnim zapletom se izogneš tudi tako, da program in protokol poročne dne deliš s pričami in ženinom, lahko pa ga deliš tudi z ostalimi svati, tako bodo točno vedeli kdaj in kje morajo biti.

Zjutraj si vzemi tudi nekaj časa zase, da se tudi mentalno pripraviš na svoj poročni dan.

3. Ne pozabi na zajtrk

Zelo pomembno je, da na jutro svoje poroke ne izpustiš zajtrka. Težko je namreč določiti, kdaj boš naslednjič jedla in pomembno je, da si privoščiš zdrav in polnovreden obrok. Zraven tega je pomembno tudi, da piješ veliko vode. Brez skrbi si lahko privoščiš tudi kak kozarček šampanjca, ampak ne pretiravaj. Ta način se boš izognila utrujenosti in dehidraciji. Poskrbi, da tudi ženin ne bo izpustil zajtrka. Enako velja za priče in tvoje spremljevalke.

4. Naj bo čim več pripravljeno pred velikim dnem

To se mogoče res sliši samoumevno, vendar si kljub temu vzemi minutko in pomisli na vse malenkosti, ki jih lahko opraviš zadnjih nekaj dni pred poroko in, ki ti bodo olajšale poročni dan. Na primer, ne dogovori se za manikuro na dan poroke, ampak dan ali dva prej. Enako velja za vse ostale lepotne tretmaje. Dan, oziroma večer pred poroko si pripravi torbo z vsem, kar boš potrebovala na svoj poročni dan. Preveri tudi, predhodne dogovore – kontaktiraj ponudnike in še zadnjič potrdi ure prihoda in najpomembnejše podrobnosti.

5. Razporedi naloge

Ne glede na to, če si ena tistih nevest, ki bi želela imeti vse pod kontrolo ne pozabi, da se stvari lahko hitro nakopičijo (še posebej na tvoj poročni dan). Zato je pomembno, da naloge in zadolžitve za svoj poročni dan razdeliš. Priporočljivo je, da se za pomoč obrneš na poročnega koordinatorja.

V kolikor se za to ne bosta odločila, prosi svoje najboljše prijateljice in zagotovo ti bodo z veseljem priskočile na pomoč.

6. Sprosti se

Ko imaš urejen make-up, frizuro in si nadela svojo poročno obleko boš se zagotovo počutila neverjetno in najpomembneje, zdaj se lahko sprostiš. Od tega trenutka dalje boš namreč imela malo kontrole nad dogajanjem, zato se sprosti in prepusti toku dneva. Če boš se preveč obremenjevala z najmanjšimi podrobnostmi, boš pozabila uživati in se zabavati, izgubila boš tudi vse najlepše spomine na svoj poročni dan. Privošči si kozarček šampanjca, uživaj in se prepusti.

7. Ne pozabi jesti

Ena od najpomembnejših stvari je, da ne smeš pozabiti na hrano. Ne nazadnje si za to hrano tudi plačala in škoda bi bilo, da v njej ne bi mogla uživati. Zato je pomembno tudi, da se s fotografom dogovorita, da portretno fotografiranje opravite pred večerjo, oziroma pogostitvijo. Tako vama bo ostalo dovolj časa, da v miru uživata v hrani in se podružita s svojimi povabljenimi.

8. Preživi dan s svojimi najdražjimi

Če se je nekdo udeležil vajinega poročnega dne, je to zato, ker tebi in bodočemu ženinu veliko pomeni. Nekateri med njimi bodo morali pripotovati, da bodo z vama lahko praznovali vajin pomemben dan, zato jima nameni nekaj trenutkov svojega dneva. Ne samo, da bo to veliko pomenilo vajinim gostom, tudi tebi in tvojemu partnerju bodo ostali prijetni spomini.

Ne pozabi se tudi zahvaliti staršem in prijateljem, ki so vama pomagali pri pripravi vajinega sanjskega dne.

9. Pleši

To je tvoja zabava in ples je obvezen. Po tem, ko bosta opravila vse obveznosti svojega dne pride čas, ko se lahko sprostiš in zabavaš ter se svojim najbližjih in najdražjim pridružiš na plesišču. Ni tudi boljšega načina, da se zabava začne kot to, da se ženin in nevesta sprostita na plesišču. Zraven tega je to tudi edinstvena priložnost, ko bo DJ ali band igral vse vajine najljubše pesmi.

10. Zabavaj se

To bo začetek tvojega, oziroma vajinega skupnega življenja in tega dne se boš spominjala kot enega najlepših in najboljših večerov. Zato se ozri okrog, bodi hvaležna in začuti ljubezen, ki te obdaja. In najpomembneje – zabavaj se.

Povzeto po: 10 Things Every BirdeShuld Remember For Her Wedding Day