Ne glede na to, kako se trudita, nikakor ne moreta vplivati na vreme, zato vama ponujamo nekaj nasvetov, da bo tudi deževen poročni dan čudovit in nepozaben.

Plan B – zavetje

Organizacija je tista, ki vajin dan naredi popoln. Pri tem ne smemo pozabiti na vreme. Ko sestavljata urnik, oziroma potek poročnega dne, poskrbita, da ne bosta pozabila na možnost slabega vremena in dežja. Res je, da je posebej lepo, če lahko svate sprejmeta ob toplih poletnih žarkih, si izrečeta svoj ‘da’ v objemu narave in se pod zvezdami zabavata pozno v noč. Vendar ne pozabita na plan B, v primeru, da vama vreme ne bo naklonjeno. Na lokaciji preverita, kakšne možnosti vama ponujajo in tako bosta zagotovila, da bo vajin dan pravljičen ne glede na vremensko napoved.

Dobro premislita o tleh

Če sta se odločila za poroko pod šotorom, bodita previdna pri izbiri tal. Res je, da obstajajo cenejše variante (npr. okrasno lubje), ampak v primeru dežja niso vedno najboljša rešitev – še posebej v visokih petah. Zato investirajta v lesen pod, ki bo vama in vajinim svatom omogočal sproščeno zabavo, ne glede na vreme.

Uporabita dežnike

V svoj poročni dan lahko vključita tudi dežnike in tako zagotovita, da bo vajin dan potekal brez težav. Nevestin dežnik naj bo v beli barvi, za ostale svate, pa pripravita takšne, ki se bodo ujemali z barvno shemo vajine poroke. S postavitvijo kotička, lahko dežnike vključita tudi v dekoracijo in jih istočasno uporabita kot darilca za svate. Tako bodo vajini gostje ostali na suhem, na vajin dan pa jim bo ostal lep, praktičen spomin.

Ne pozabita na fotografa

Skupaj s fotografom naredila plan za fotografiranje v primeru slabega vremena. Naj vama pomaga najti zanimive ideje in možnosti (npr. fotografiranje pod obokom vhoda v cerkev, pod zavetjem dreves, ipd.). In ne pozabita – na deževen dan je svetloba za fotografije lahko lepša kot tista v sončnem vremenu, zato bodo vajine fotografije v vsakem primeru čudovite. Kot zabaven pripomoček, lahko uporabita tudi dežnike.

Bodita fleksibilna

Predhodno se dogovorita s cateringom in ostalimi ponudniki, kako so lahko prilagodljivi glede časovnega razporeda. V primernu poletnih ploh, je včasih najboljša rešitev, da urnik poročnega dne zamakneta za pol ure.

Med tem se lahko skupaj s svati podružita pod varnim zavetjem, ko se nebo zjasni, pa nadaljujete s poročnim protokolom.

Naredita svoj dan zabaven

Uživajta in zabavajta se v svojem dnevu ne glede na to, kakšna je vremenska napoved. Ne pozabita na to kar je najpomembneje. Sprememba planov še ne pomeni, da na svoj poročni dan ne bosta mogla uživati. Ne dovolita torej, da vama nekaj deževnih kapljic pokvari vajin poseben dan.

Povzeto po: What to do if it Rains on Your Wedding Day