Živčnost in nestrpno pričakovanje sta neizbežen del poročnih priprav, še posebej dan, oziroma večer pred poroko. Zbrali smo nekaj nasvetov, ki vama na dan pred poroko lahko pomagajo v borbi proti stresu in poskrbijo, da bosta preživela sproščen in zabaven dan, na katerega vama bodo ostali samo lepi spomini.

Uživajta v skodelici dobre kave ali čaja

Če vaju dan pred poroko čaka še nekaj opravkov, si vsaj zjutraj vzemita dovolj časa, da popijeta skodelico kave ali čaja. Predvsem tisti, ki ste navajeni na jutranjo dozo kofeina, ne pozabite, da dan pred poroko ni pravi trenutek, da se svoji jutranji razvadi odpoveste. Skodelica dobrega pomirjajočega, zeliščnega čaja vama lahko pomaga tudi pri tem, da čez dan ostaneta mirna. Veliko parov se, zaradi živčnosti in nestrpnega pričakovanja, na dan pred poroko srečuje s pomanjkanjem apetita, zato je skodelica čaja še bolj pomembna, saj vama pomaga proti dehidraciji.

Preživita čas z najbližjimi prijatelji

Če bosta dan pred poroko urejala še zadnje podrobnosti na lokaciji, prosita najbližje prijatelje, da vama priskočijo na pomoč. Skupaj z njimi se bosta zagotovo lažje sprostila in pregnala nekaj živčnosti in stresa. Ustvarili pa boste tudi čudovite in zabavne spomine.

Napišita kratko ljubezensko pismo

Bi dan pred poroko raje preživela sama, ali pa samo potrebujeta nekaj trenutkov zase? Izkoristita jih za to, da v kratkem pismu drug drugemu zapišeta svoje občutke in razmišljanja. Ne samo, da bo to zelo lep in neprecenljiv spomin, istočasno lahko na ta način izrazita svoje upe za prihodnost.

Pisma izmenjajta pred obredom, ali pa jih hranita do prve obletnice in jih izmenjata takrat.

Ne pozabita na zdrav obrok in pijta dovolj vode

Ne glede na to, kako vama diši pica, vrečka čipsa, ali hamburger, si dan pred poroko raje privoščita bolj zdrav in polnovreden obrok. Prav tako je pomembno, da obrokov ne izpuščata. Poskrbita torej, da bosta dan pred poroko jedla dovolj, še bolj pomembno pa je, da pijeta dovolj vode. Tako se bosta izognila dehidraciji, ki jo lahko povzročata stres in hitenje od enega opravka do drugega.

Privoščita si sproščujoč večer

Začnita svoj sproščujoč večer s tem, da utišata svoje mobilne telefone. Ustvarita si zabavno in sproščeno vzdušje z svojim najljubšim filmom ali glasbo in preživita miren večer v dvoje. Če sta se odločila, da bosta večer in noč pred poroko preživela ločeno, naj se vama pridružijo vajine priče in najboljši prijatelji. Pred spanjem si vzemita 5 minut in se umirita z nekaj globokimi vdihi ali meditacijo.

Preverita, ali je vse pripravljeno za vajin dan

Preverita, ali imata pripravljeno vse, kar bosta potrebovala na svoj poročni dan in stvari zložita v torbo in se na ta način izognita dodatnim skrbem na poročno jutro. Če sta s katerim od ponudnikov dogovorjena, da obveznosti poravnata na poročni dan, preverita, ali imata pripravljeno vse potrebno. In ne pozabita na nekaj dodatnih bankovcev za morebitne nujne primere. Še enkrat kontaktirajta svoje poročne ponudnike in preverita zadnje podrobnosti in dogovore. Pripravita tudi seznam s kontakti in dogovori ponudnikov in ga predajta pričam, da bosta na dan poroke lahko poskrbela še za zadnje podrobnosti.

Ne glede na to, ali sta se odločila za bolj tradicionalno poroko in bosta večer prej preživela ločeno in se ne bosta videla pred prihodom na obred, ali bosta se odločila, da skupaj preživita miren večer, vzemita si trenutek in si izmenjajta še zadnji poljub preden postaneta mož in žena.