Vemo, da so priprave lahko včasih precej naporne. Veliko je potrebnega časa in energije za iskanje ponudnikov in usklajevanje najmanjših detajlov. Kljub temu, da je to samo en dan, je ta dan vajin in prav je, da želita svoj dan naredita točno takšen kot sta si ga zamislila, vendar bodo priprave zabavnejše in bolj sproščene, ko bosta sprejela, da vajin dan ne rabi biti popoln. Zato vama predstavljamo nekaj razlogov, zakaj je dobro, če se med poročnimi pripravami sprostita, zabavata in ne skrbita za vsako najmanjšo podrobnost.

Popolnost je nemogoče doseči

Nič ni popolno. Če torej stremita k temu, da bi vajin dan bil popoln v vsaki najmanjši podrobnosti, je velika verjetnost, da bosta na koncu razočarana, saj je popolnost nemogoče doseči. Če bosta sprejela, da bo tu in tam nastala kakšna težava, se bosta z njimi tudi lažje soočila in uživala, ne samo med poročnimi pripravami, ampak tudi na svoj poročni dan.

Ne bosta se sprostila

Če želita, da bi vajin dan bil popoln, bosta veliko preveč časa namenila temu, da to tudi dosežeta. Ampak ne pozabita, da popoln dan ni glavni namen vajinega poročnega dne. Namesto, da se obremenjujeta s tem, da je v vsakem aranžmaju točno določeno število rož, ali da morata točno vedeti kje in kaj se dogaja vsak trenutek dneva, se poskusita sprostiti. To je vajin poročni dan in pomembno je, da v njem neizmerno uživata, kar bosta dosegla samo, če bosta se prepustila trenutku in se ne bosta obremenjevala s podrobnostmi in bosta z mislimi neprestano nekje drugje.

Smeh je najboljše zdravilo

Povedali smo že, da bosta, s tem ko se bosta sprostila, v svojem dnevu bolj uživala, mogoče se bosta ob nastalih težavah lahko celo pozabavala. To pa je tudi najboljši način, kako se s nastalimi težavami lahko spoprimeta. Če bosta že v naprej sprejela, da bodo stvari tu in tam malo zapletene, bosta se z njimi tudi lažje spopadla in jih obrnila na šalo.

Pomembno je vzdušje

Poroka se ne vrti okoli popolne dekoracije in cvetja ali popolne torte. Ena najpomembnejših stvari na vajin poročni dan bo vzdušje in ljudje, ki bodo to vzdušje ustvarili. Zato naj bo to tudi ena od prioritet med poročnimi pripravami – pripravit dan, v katerem ne bosta uživala samo vidva, ampak tudi vajini povabljeni. Dokler so z vama vajini najbližji, tisti, ki vama največ pomenijo in brez katerih si ne znata predstavljati svojega poročnega dne, to je to vse kar potrebujeta za popoln poročni dan.

Tudi zakon ne bo vedno popoln

Ko bosta se odločila, da vajin poročni dan ne rabi biti popoln, vama to ne bo omogočalo samo, da se bosta bolj zabavala, ampak bo ta dan in predvsem priprave na ta dan, odraz vajinega zakona. Saj ne želita, da bi se vajin zakon začel s tem, da se bosta obremenjevala s popolnostjo cvetja, ali postavitvijo pogrinjkov? Tudi vajin zakon ne bo vedno popoln in verjetno ne želita preživeti preostanka svojega zakona pod stresom zaradi barve pisave na vabilih. Na svoj poročni dan torej glejta kot na zakon – naj bo dan sproščen, poln ljubezni in smeha, ki ga bosta delila svojimi najbližjimi. Vse ostalo so samo detajli.

Povzeto po: Why It’s REally OK That Your Wedding Isn’t Perfect