Če vaju zanima, ali sta pomislila na vse in nista ničesar pozabila, berita naprej in preglejta kratek seznam nasvetov, ki vama bodo olajšali poročne priprave.

1 Ko izbirata barvne kombinacije svojega poročnega dne, je pomembno, da imata v mislih tudi lokacijo, ki sta jo izbrala. Pri izbiri poročnega stila je pomemben tudi stil lokacije.

2 Ne pozabita na plan B. Predvidevajta najverjetnejše težave in pripravita alternativne scenarije, med katerimi je najpomembnejši plan b v primeru slabega vremena (še posebej, če sta se odločila za poroko v naravi).

3 Za poročni šopek in ostalo poročni dekoracijo izbirajta sezonsko cvetje. Ne samo, da je sezonsko cvetje cenejše, tudi bolj obstojno je. V dekoracijo vnesita tudi del sebe, ali podrobnosti, ki vaju povezujejo. To bo dekoracijo naredilo unikatno in ji dalo posebno piko na i.

4 Priprave sedežnega reda se lotita čim prej. Tako bosta dobila tudi boljši vpogled v to, kakšne kapacitete mora imeti izbrana lokacija. Lažje bosta si postavila tudi budžet, saj nekateri ponudniki (npr. catering) obračunajo po osebi. Brez slabe vesti na seznam vključita samo tiste, ki jih resnično želita ob sebi na svoj poročni dan.

5 Pri izbiri dizajna za vabila imejta v mislih celoten stil in barvne kombinacije, ki sta jih izbrala za svoj poročni dan. Tako bosta obdržal rdečo nit skozi vse najpomembnejše elemente – od vabila do poročnega šopka.

6 Bodita fleksibilna pri pripravi urnika poročnega dne. Zelo redko se namreč zgodi, da poročno dogajanje poteka točno po zastavljenem protokolu. Dodajta pet minut tukaj, ali deset minut tam in si tako prikrajšajta skrbi. Sicer pa se bodo vajini svatje zagotovo tako zabavali, da nihče ne bo opazil, da večerja 10 minut zamuja. Pri pripravi urnika poročnega dne, upoštevajta tudi potovali čas, potreben od lokacije obredov do lokacije, kjer bo potekala zabava. Pa ne pozabita prišteti še kakšne minutke.

7 Preden se lotita priprav poročnega dne je pomembno, da se pogovorita o budžetu. Ne določita si samo budžeta za celotno poroko, ampak ga razdelita v kategorije – glasba, fotografija, dekoracija, obleka, prstani, ipd. – kar vama bo prišlo prav, pri iskanju poročnih ponudnikov.

8 Preden se odločita za poročnega ponudnika, se z njim srečajta. Tako bosta dobila vpogled v njihov način dela in se lažje pogovorili o vajinih željah in pričakovanjih. Pri izbiri ponudnika je namreč, zraven storitev in ponudbe, pomemben tudi prvi vtis.

Najpomembnejši nasvet, ki ga lahko dobita pri poročnih pripravah je, da ne smeta pozabiti, da je to vajin dan. Težko bosta namreč zadovoljila vse želje in pričakovanja, zato svoj poročni dan zastavita tako kot vidva želita.

10 Naredita seznam stvari, ki jih želita vključiti v svoj poročni dan in jih razvrstita po prioritetah. Če vama je najpomembnejši obred, dajta poudarek na dekoracijo prostora za obrede in čudovito glasbeno spremljavo. Če vama je najpomembnejše vzdušje in to, da se na ta dan zabavata s svojimi najbližjimi, poskrbita, da bo zabava nepozabna. Prioritete lahko naredita tudi z budžetom.

11 Nikoli ni prehitro, da začneta s pripravami. Najpogosteje si pari, za pripravo poročnega dne, vzamejo okoli letni dni. Tako bosta lahko v miru in brez dodatnega stresa poskrbela za vsako najmanjšo podrobnost.

12 Čeprav velikokrat slišimo, da je na poročni dan nevesta tista, ki je v ospredju, ne pozabita, da na novo pot stopata skupaj, zato je pomembno, da se o odločitvah glede poročnega dne posvetujeta in upoštevata želje obeh.

13 Po nasvet se obrnita kar k poročnim ponudnikom. Z izkušnjami in priporočili bosta skupaj z njimi zagotovo našla rešitve in odgovore na vsa morebitna vprašanja in težave. Istočasno pa ne pozabita na svoje najbližje prijatelje in družinske člane – ti so tukaj, da vama pomagajo.

14 Pripravita si seznam vseh stvari, ki jih morata urediti med pripravami na svoj poročni dan. Pripravita tudi seznam za vsakega izmed ponudnikov, s katerimi se dogovarjata, saj bosta tako lažje izbrala tistega, ga vama najbolj ustreza.

15 Do večerje je daleč in ne glede na to, da bo dan poln aktivnosti, si ne pozabita časa za zajtrk ali hiter prigrizek. Še bolj pomembno pa je, da ne pozabita na hidracijo.

Kar je pa najpomembneje – sprostita se in uživajta v vsakem trenutku svojega dneva.