Samostan je že sam po sebi impresiven objekt, saj njegova bogata zgodovina in kultura, kar kličeta po svečanih dogodkih.

S pravo dekoracijo, idejno zasnovo in vrhunsko kulinariko se samostan brez dvoma v trenutku spremeni v idilično poročno lokacijo.

Samostan je lokacija ki ji lahko rečemo kar “vse na enem mestu”

Prednost takšne poročne lokacije je zagotovo, da se mladoporočencema ter svatom ni potrebno voziti iz enega na drugi konec. S tem lahko prihranite kar nekaj časa, hkrati pa se lahko tudi še bolj sprostite ter se zabavate s svojimi gosti. Poleg tega je tudi tematiko poroke veliko lažje uskladiti, saj se ambient prostora povezuje skozi celotno dogajanje.

V neposredni bližini je Sončni park, kjer že vrsto let nastajajo vrhunske poročne fotografije.

V kolikor se civilna ali cerkvena poroka izvede na drugi lokaciji, vam lahko uredimo prevoz s kočijo skozi prečudovito zgodovinsko jedro mesta Ptuj.

Izbirate lahko med več prostori

Na voljo je več ambientov, ki bodo prelomnemu življenjskemu dogodku dodali posebej svečan pridih.

Južno dvorišče Dominikanskega samostana

Poroka na južnem dvorišču, kjer se odpirajo pogledi na Dravo, medtem ko se v ozadju kot kuliserija dvigajo Haloze; na vzhodni strani se na enem od pobočij blešči grad Borl, s tremi vrhovi se predstavlja Donačka gora, na zahodni strani pa lahko uzremo silhueto romarske cerkve na Ptujski Gori.

Poroka v prečudoviti baročni dvorani, ki je eden najlepše ohranjenih samostanskih prostorov z baročno štukaturo in poslikavo.

Baročna dvorana primerna za civilni poročni obred

Notranje dvorišče, ki ga s križnim hodnikom na vseh štirih straneh povezujejo visoka gotska okna z bogatim krogovičjem, je prostor ponotranjenega miru.

Prejemnik arhitekturne nagrade

Leta 2011 je bil deležen velike prenove, ter je iz naslova Prenova Dominikanskega samostana Ptuj prejel dve arhitekturni nagradi Plečnikova medalja 2014 (Ljubljana, Slovenija) in nagrada Archititizer A+ Award (New York, ZDA).

V sodelovanju z Javnimi službami Ptuj in Dominikanskim samostanom.