Če sta torej eden tistih parov, ki je naletel na podobno težavo in se nikakor ne moreta odločiti, kakšno cvetje bi želela vključiti v svoj poročni dan, smo za vaju pripravili predstavitev nekaterih cvetlic, ki jih pari najpogosteje izberejo. Ne glede na to, ali se nagibata k klasiki in eleganci, ali vaju bolj privlači moderen stil, bosta med temi cvetlicami zagotovo našla kakšno idejo.

1. Vrtnica

Najpogostejša izbira mladoporočencev in brezčasna klasika je vsekakor vrtnica. Kar pa mogoče ne vesta je to, da lahko izbirata med velikim številom različnih vrst omenjenega cvetja. Od takšnih, ki imajo velike in bogate, skoraj puhaste cvetove, ki bodo izstopali tako v poročnem šopku in ostali dekoraciji, do takšnih z drobnimi cvetovi (mnogocvetne vrtnice), ki jih lahko, kot dodatek, čudovito kombinirata k ostalemu cvetju. Drobne mnogocvetne vrtnice, pa so lahko tudi čudovita namizna dekoracija.

2. Potonika

Ena najbolj zaželenih poročnih cvetlic je potonika. Podajo se k skoraj vsakemu stilu in barvni paleti in odlično izgledajo v poročnem šopku. To je samo nekaj od razlogov, zakaj so potonike tako popularna izbira. Istočasno pa je treba opozoriti, da so potonike lahko med dražjimi poročnimi cvetlicami, še posebej, če se zanje odločita izven sezone cvetenja. Če pa si potonike resnični želita vključiti v svoj poročni dan, vendar nimata dovolj velikega budžeta, naj krasijo samo poročni šopek in aranžma na glavni mizi.

3. Anemona (vetrnica)

Najpogosteje se anemone pojavljajo v črno beli kombinaciji in so odlična izbira moderne neveste. Njihova posebnost je tudi v tem, da se čudovito obnesejo kot samostojno cvetje (npr. poročni šopek samo iz anemon), ali pa kot dodatek v kombinaciji z ostalim cvetjem. Kljub temu pa morata biti pri izbiri tega cvetja previdna, saj so anemone nekoliko občutljive, še posebej na vročino.

4. Dalija

Cvetje, ki s svojo veličastnostjo (in velikostjo) krasi poročne šopke in izstopa v poročnih aranžmajih, so tudi dalije. V primerjavi z ostalimi cvetlicami, ki imajo bogato cvetje (npr. potonike), so tudi nekoliko ugodnejše, izbirata pa lahko med različnimi barvami, oblikami in velikostmi. Zaradi tega so dalije tudi vedno pogostejša izbira mladoporočencev, saj lahko vsak par najde nekaj zase.

5. Španski bezeg

Ena od najbolj prijetno dišečih cvetlic je španski bezeg. Socvetje drobnih cvetov, daje španskemu bezgu romantičen videz in je zato primerna izbira tudi za manjše šopke izdelane iz ene vrste cvetja. Najdeta ga lahko v različnih odtenkih vijolične in bele. Če se odločita za to čudovito cvetlico bodita pozorna, saj je lahko precej občutljiva – ko enkrat začne veneti, jo je zelo težko obdržati pri življenju. In ne pozabita, kljub temu, da je španski bezeg ena najbolj prijetno dišečih cvetlic, če tega vonja nista navajena, lahko postane moteč.

6. Ranunkula (zlatica)

Ranunkula je cvetje, ki sta ga zagotovo videla v veliki večini poročnih šopkov in poročnih aranžmajev na Pinterestu. Krasno cvetje, ki ga marsikdo ne prepozna, se večinoma uporablja kot dodatek drugemu cvetju in ne kot glavni cvet. S svojimi nabranimi cvetnimi lističi, so ranukule odlična izbira, če želita poročni šopek in aranžmaje narediti bolj razgibane. Izbirata lahko v širokem spektru barv, cvetovi pa so v večini vsi približno enake velikosti.

7. Dišeči grahor

Od prijetnega vonja, do prelepih stebelc in skorajda prosojnih cvetnih listov, vse to so razlogi, da je dišeči grahor čudovita izbira cvetja, ki bo krasilo vajin poročni dan. Izbirata lahko med pestrimi barvami, ki cvetju dodajo posebno mehkobo. Odlično se obnesejo tako v preprostih kot tudi bolj bogatih šopkih ter aranžmajih, kar pomeni, da z izbiro tega cvetja nikakor ne bosta zgrešila.

8. Hortenzija

Kadar pomislimo na hortenzijo, najprej pomislimo na velika socvetja v beli in modri barvi. Vendar pa lahko hortenzije lahko najdemo tudi v drugih barvnih odtenkih, še posebej lepo izgledajo večbarvne hortenzije. Te so tudi nekoliko bolj obstojne (navadne hortenzije v modih in belih odtenkih bodo kar hitro ovenele) in vsekakor poročne aranžmaje in šopke naredijo zanimivejše.

9. Tulipan

Kot veliko drugega, že omenjenega cvetja, so tudi tulipani cvetje, ki ga lahko najdeta v širokem spektru barv, oblik in vrst. Zraven tega so tudi cenovno ugodni in odlična izbira za spomladansko poroko, kar je vsekakor prednost pri izbiri tega cvetja.

10. Orhideja

Čeprav čudovite sobne rastline, so orhideje cvetje, ki se kot izbira mladoporočencev vedno pogosteje pojavljajo tudi v poročnih šopkih in drugih poročnih aranžmajih. Veliko je namreč različnih in zabavnih načinov, kako jih lahko vključita v svoj poročni dan. V različnih nežnih odtenkih so orhideje cvetje, ki hitro postaja moderna klasika.

Povzeto po: The 10 Most Popular Wedding Flowers of All Time