Jesen prinaša več kot dovolj inspiracije in naviha iz narave, da bo vajina jesenska poroka izgledala čudovito. Idej vama zgotovo ne bo zmanjkalo.

V ospredju je narava

Če se odločita za jesensko poroko, vama je na voljo široka paleta različnih barv in barvnih kombinacij. Med najpogostejše jesenske barve spadajo predvsem odtenki oranžne, rumene in temno rdeče. Živahne barve lahko kombinirata z nežnejšimi, pastelnimi odtenki – roza, vijolična ali vanilia. Če želita, da barva palete, ki sta jo izbrala, resnično izstopa, jo lahko popestrita z zlatimi detajli.

Tudi pri dekoraciji vama ne bo zmanjkalo idej, definitivno pa ne bosta zgrešila, če se odločita za naravno dekoracijo. Jesen je čas, ko bosta navdih našla na vsakem koraku. Od raznobarvnega listja, jesenskega sadja (jabolka, hruške, fige…), do pšenice, suhega cvetja in buč. Enake elemente lahko v svojo dekoracijo vključita tudi, če se odločita za modernejši stil.

Zakaj ne bi bučk pobarvala v nežno roza, bordno rdečo ali pa okrasitvi dodala nekaj pozlačenega listja?

Sladkanje malo drugače

Vedno pogosteje se, kot del dekoracije, pojavlja tudi poročna torta. Z različnimi oblikami in z vključevanjem različnih pristopov izdelave, se poročna torta nekoliko oddaljuje od svoje klasične oblike in postaja prava sladka umetnina. Namesto klasične poročne torte, lahko v jesenskem času svojim gostom ponudita, sicer klasično, vendar nekoliko drugačno sladico – pito. Lahko je jabolčna, višnjeva, pita z gozdnimi sadeži ali bučnim nadevom.