Prava izbira barve sheme je torej izredno pomembno, zato si za to vzemita čas. Prav tako je pomembno tudi, kako bosta barve uporabila v svoji dekoraciji. Izbrane barve naj vama bodo vodilo in ne pravilo. Da bi vama olajšali izbiro, vama bomo na kratko predstavili nekaj najpogostejših barvnih kombinacij.

Rdeča in roza

Temno rdeča v kombinaciji z nežno roza in metaličnimi dodatki bo poskrbela za drzen, vendar istočasno nežen in eleganten izgled vajinega poročnega dne. Še posebej lepa in edinstvena je kombinacija temno rdeče z zlato-roza (rose gold) dodatki. Barvna paleta, ki istočasno izžareva romantiko in privlačnost, ponuja tudi dovolj možnosti za izbiro cvetja.

Nežni in temni odtenki

Če sta za svoj poročni dan izbrala svetlejše odtenke, se ne bojta dodati nekaj detajlov tudi v temnejših, močnejših barv. Nekaj dodatkov v temno rdeči, ali umazano roza, bo poročnemu šopku in cvetlični dekoraciji dalo prav posebno piko na i, poskrbeli pa bodo tudi, da bo izbrana dekoracija prišla do izraza.

Zeleni odtenki

Ena od popularnejših barvnih shem ta trenutek, je zelena, oziroma bolj točno, kombinacija različnega zelenja. Ne samo, da je takšna dekoracija vedno nekaj posebnega in nepričakovanega, vajinemu poročnemu dnevu bo dala edinstven, skorajda čaroben občutek. Z izbiro različnega zelenja, lahko dosežeta čudovit občutek razgibanosti vajine poročne dekoracije, ki jo s cvetjem velikokrat težko ustvarimo.

Bela in zelena

Barvna kombinacija, ki jo najenostavnejše opišemo kot klasično elegantna in minimalistična. Beli in zeleni barvi lahko dodata nekaj nežno roza, zlatih ali sivih dodatkov, kar bo dekoracijo naredilo še posebej izstopajočo. Barvna kombinacija, ki je naravna in preprosta, bo vajini dekoraciji dala čist in tradicionalen izgled. Primerna je za katerikoli letni čas, z lahkoto pa jo lahko prilagodita tako, da izgleda manj formalno, oziroma elegantno, v primeru, da se tako bolj sklada z izbranim stilom poroke. Nikakor ne bosta zgrešila z izbiro velikih belih cvetov, ki jih lahko kombinirata z različnim zelenjem.

Temnejših odtenki

Veliko parov se odloča tudi za temnejše in drznejše barvne kombinacije, kot so na primer temno vijolična in zelena ali nežno vijolična. Razmišljajta o drznih barvnih kontrastih in romantičnih, naravnih stilih, oziroma dizajnih. Na ta način bosta, kljub temnejšim barvam, v svoji dekoraciji obdržala nežno romantičnost.

Naravni odtenki

Odtenki šampanjca, slonovine, snežno bele in nežno roza, so to sezono precej popularni. Vedno bosta lahko izbirala med različnimi vrstami cvetja, ne glede na letni čas. Barvna shema vama omogoča tudi, da svetle, naravne odtenke kombinirata z različnimi ostalimi barvanimi kombinacijami. Dodajta nekaj zelenja za bolj organski videz, ali pa dodata cvet ali dva v bolj živih, bogatih barvah.

Pastelni odtenki

Če želita svojemu poročnemu dnevu dodati moderen, vendar brezčasen videz, vama priporočamo izbiro pastelnih odtenkov. Če se odločita za, na primer, kombinacijo bele in zelene, lahko te barve preprosto kombinirata s pastelno roza, nežno modro, ali turkizno. Svojo osnovno barvno kombinacijo bosta tako nadgradila in ji dala unikaten videz brezčasnosti.

Zlati detajli

Za veliko parov je zlata tista barva, ki jo izberejo za drobne detajle, s katerimi poudarijo izbrano barvno shemo. Naj bodo to nežni, pastelni odtenki – krem, roza ali vijolična – ali pa bolj bogate, temnejše barve. Zlata se predvsem dobro poda z temno vijoličnimi odtenki, dodata pa jima lahko tudi nekaj nežno roza, zelenih, umazano roza ali lila detajlov.