Poročni trendi 2018, bodo svatom ponujali nepozabno izkušnjo, naj bo to s ponudbo kreativne hrane in sladic, preko glasbe in zabave, ali pa z vzdušjem in lokacijo. Vsekakor bodo pri tem pomembni detajli in drobni dodatki, ki bodo dodali efekt pravljičnosti in unikatnosti.

Teme in stili

V letošnji sezoni se med poročne stile vračata eleganca in romantika – moderni stili, s pridihom pravljičnosti, ki jo ustvarijo dodatki zelenja in metalik ter bronasti detajli. Vinatge stil ostaja, tudi rustik stil se bo še naprej pojavljal, s tem, da se bo nekoliko spremenil. Večji poudarek bo na kombinaciji zelenja z naravnimi elementi, kar bo poroki dalo poseben, t.i. woodsy izgled. Pri izbiri stila in dekoracije bodo pomembni predvsem detajli in kombinacije različnih tekstur.

V ospredju bo minimalističen izgled, z drobnimi dodatki, ki bodo vajinim gostom ostali v spominu.

Kot posebnost se bodo pojavljali tudi prozorni, oziroma transparentni elementi, naj bodo to stekleni detajli in dodatki pri dekoraciji, ali prozoren papir pri tiskovinah. Čiste geometrijske oblike, pa bodo celotnemu stilu dale piko na i.

Barve

Barva, ki bo v osredju in, ki jo je Pantone izbral za barvo leto 2018, je vijolična (ulta violet). Kot eno najbolj vsestranskih barv, jo lahko kombiniramo za različnimi odtenki vijolične, kot komplementarna barva, pa se odlično poda tudi k večini ostalih barv in odtenkov. Pri dekoraciji in cvetju, se bo vijolična odlično podala z barvo lanske sezone – zeleno (greenery). Slednja se bo v veliki meri obdržala tudi v letos, predvsem pri izbiri cvetja, kjer bodo v ospredju različna zelenja.

Tudi pastelni odtenki, ki jih je bilo v pretekli sezoni veliko, se bodo obdržali, a le kot dodatek temnejšim barvam in zelenju, kar bo dekoracijo naredilo elegantno in pravljično. Drobni detajli se bodo v prihodnji sezoni pojavili v srebrni in predvsem bronasti barvi in bodo nadomestili zlate in medenisnate dodatke.

Dekoracija

V cvetlični dekoraciji ne bo več pomembna samo izbira cvetja, ampak bodo pomembne tudi vaze, oziroma posode, v katerih bo to cvetje predstavljeno – barvno steklo, vintage detalji in geometrijske oblike, ki dajo občutek modernega in minimalističnega. Vintage izgled bosta lahko ustvarila tudi z dodatkom barvnih sveč – namesto belih ali krem, uporabita sveče v nekoliko temnejših in drznejših odtenkih. Vse to pa popestrita tudi z detajli iz marmorja.

Pri dekoraciji bo večji poudarek na okraševanju samega prostora – viseča cvetoča dekoracija (obroči, venci,…), sladki in sadni kotički ter foto kotički. Slednji se bodo ohranili, vendar se bodo odaljili od klasičnega photo booth-a, ki smo ga bili navajeni do sedaj. Tudi pripomočkov bo manj. Namesto tega se bodo foto kotički pojavljali kot personalizirana ozadja, ob katerih se bodo vajini svatje izredno zabavali in ustvarjali nepozabne spomine.

Omenjeni poročni venci in obročki so vedno bolj popularna alternativna dekoracija, primerna za vse letne čase, izdelani predvsem iz zelenja, ali travniškega cvetja. Namizna dekoracija bo minimalistična in preprosta – v osredju bodo venci, izdelani iz različnega zelenja, z dodatkom cvetja v belih ali nekoliko drznejših odtenkih in se bodo raztezali po sredini mize.

Poročni šopki

Cvetje bo služilo kot poseben dodatek, zato bosta lahko pri izbiri cvetja tvegala tako z oblikami, kot tudi z barvami – temnejše cvetje z veliko detajli in različnih tekstur. Tudi oblike poročnih šopkov ne bodo več točno določene. T.i. free form oblika, bo dala šopku naraven izgled, ki bo spominjal na domače, vrtne šopke. Zraven šopkov, kjer se bo zelenje kombiniralo s temenjšimi barvami, bomo lahko zasledili tudi šopke v zeleno belih odtenkih.

Tudi pri poročnih šopkih bo, tako kot pri ostali dekoraciji, večji poudarek na zelenju.

Tiskovine

Pri tiskovinah bo v poročni sezoni 2018 poudarek na kreativnosti, ki se bo kazala predvsem v kombinaciji različnih in predvsem nepričakovanih  materialov – kot dodatek ali poseben detajl se bo pojavljalo blago, les, ali kamenčki. Vsi ti materiali se bodo pojavljali tudi pri izdelavi kartic z imeni ali sedežnem redu, kjer bodo popolnoma nadomestili papir. V osredju bo minimalizem, z metalik, oziroma bronastimi detajli in marmornatim izgledom. Še naprej se bodo obdržali tudi nekateri drugi trendi, ki so bili prisotni v letošnji sezoni, npr. cvetlični, vintage dizajn.