Z novim letom prihajajo novi poročni trendi, med katerimi vsak par zagotovo najde zanimive in čudovite ideje za svoj poročni dan. V zadnjih nekaj letih se je pojavil trend intimenjših porok, ki vse pogosteje postajajo družinski prazniki, ki ga ženin in nevesta delita s svojimi najbližjimi. Intimnejše vzdušje polno emocij, dogodku prinaša občutek unikatnosti, vajinim gostom, pa občutek neposredne vpetosti v začetek vajine nove, skupne poti. Manjhna pozornost za vsakega od vajinih najdražjih, bo te občutke samo še poglobila in poskrbela, da se bodo prijetni spormini obdržali dlje.

Barve in stili

Osnovni trendi, ki zadevajo izgled poroke, bodo v prihajajoči sezoni precej neomejeni. Pri izbiri barv v ospredju ne bo več samo ena barva, ampak preplet različnih barv, predvsem t.i. color blocking, ki prinaša drznejše barvne kombinacije – modra-rumena, zelena-vojolična, modra-rdeča, ali rumena-rdeča. Kljub temu, pa klasika ne bo izgubila svojega čara. Tako bela, nežno roza in nežno modra so še vedno barve, ki bodo vajin dan naredila elegantno pravljičen. 

Vedno bolj je pri izdelavi poročne dekoracije pomembna tudi narava.

Ta se pri dekoraciji pojavlja tako skozi posamezne elemente okrasitve, kot tudi skozi samo lokacijo poroke. Pri porokah v naravi bomo našli nekoliko milejše barvne palete – nežne barve, ki jih najdemo v svoji okolici.

Tudi meja med posameznimi poročnimi stili ne bo več tako pomembna – kombiniranje detajlov različnih stilov je tisto, kar bo vajino poroko naredino edinstveno. Stili, na katerih bo poudarek so predvsem eco, rustic, bohem, vintage in retro. Poleg omenjenih, se bodo kot poročni stili pojavili tudi geometirja, industrijska lepota in t.i. ombre efekt. Ne smemo pa spregledati umetnosti, ki se vedno pogosteje pojavlja predvsem pri poročni fotografiji.

Obleke, šopki in tiskovine

Poleg poročne obleke, katere trendi se bodo gibali vse od efekta razgaljenega telesa, čipke, V-izreza, odprtih ramen in ravnih linij, do klasike, ovratnikov, dolgih rokavov ter resic, je pomemben poročni element tudi poročni šopek. V prihajajoči sezoni bodo pri slednjih prevladovale predvsem nežne barve, svobodna, lahkotna in aimetrična oblika, z nenavadnimi dodatki – suho cvetje, jagode, klasje.

V ospredju bodo šopki v zeleni barvi in šopki s poudarkom na eni ali dveh podrobnostih, ki šopek naredita lepši in bolj izrazit.

Pozabiti pa ne smemo na tiskovine. Te so namreč prvo, s čemer se bodo vajini svatje srečali. Pri vabilih, jedilnikih, imenskih karticah, sedežnem redu, programih, kuvertah, ipd., se bodo v večini ohranili trendi prejšnje sezone – tekstura s folijo, akvarel, kombinacija različnih pisav, ilustracije, minimalizem, različne barvne kombinacije in naravni dizajni.

 

Vsebina je povzeta po predavanju Yulie Shmidt (Interus Wedding Agency), na seminarju Korak bližje nevestam, ki ga je organizirala Zaobljuba. Več o seminarju si lahko prebereta tukaj.