Metanje konfetov, ni samo zabaven trenutek za vajine svate, tradicija metanja konfetov izhaja iz Italije, kjer so verjeli, da metanje cvetnih listov ali riža nad mladoporočenca, srečnemu pari prinese plodnost in blaginjo.

Danes se pari odločajo za konfete v različnih barvah in oblikah. Ne glede na to, katere bosta izbrala vidva, pa bodo fotografije zagotovo čudovite. Velikokrat fotografije ne vključujejo konfetov, ampak druge kreativne in unikatne alternative. Ampak kakšne konfete izbrati? Berita naprej in zagotovo bosta našla kakšno idejo.

Strelci konfetov

Izbirata lahko med različnimi strelci konfetov, napolnjeni s cvetnimi listi, papirnatimi srčki, metuljčki ali pa navadnimi, raznobarvnimi pisanimi. Prednost strelcev konfetov je, da lahko konfete izstrelijo tudi do 5 metrov v zrak, kar bo vajinemu fotografu dalo dovolj časa, da bo lahko posnel čudovite in zabavne fotografije.

Riž ali semena

Riž je najbolj tradicionalna oblika in izbira konfetov. V zadnjih nekaj letih se je pokazalo, da je riž lahko precej neveren za ptice, zato se nekateri pari odločajo, da namesto tega uporabijo različna semena.

Cvetni listi

Ne glede na to, ali se odločita za sveže, posušene ali umetne cvetne liste, bodo ti na fotografijah izgledali naravnost čudovito, še posebej, če sta jih uskladila z izbrano barvno paleto. Uskladita jih s cvetjem v poročnem šopku in poročni dekoraciji, ali pa pojdita v popolnoma drugo smer in izberita raznobarvne cvetne liste, kar bo doprineslo k razigranosti.

Papir ali trakovi

Papirnati konfeti, ali takšni iz dekorativnih trakov, so odlična izbira, s katero dosežeta enak zabaven učinek kot pri cvetnih listih, vendar nekoliko ceneje. Bodita pa pozorna na to, da nekatere lokacije ne dovolijo uporabe papirnatih konfetov, saj je potrebnega veliko dodatnega čiščenja. Dobra alternativa so biorazgradljivi konfeti, ki razpadejo od prvem dežju. Prav tako se raje odločita za trakove, ki jih je na koncu tudi lažje očistiti.

Listje

Če sta se odločila za stil poroke, kjer prevladuje zelenje, lahko namesto konfetov uporabita drobne lističe. Ta izbira je tudi okolju prijaznejša kot papir in cenejša kot cvetni listi, vendar prinaša enak učinek.

Mehurčki

Še ena izmed zelo zabavnih in priljubljenih alternativ (še posebej pri najmlajših povabljenih), je pihanje mehurčkov. Vendar bodita pozorna pri izbiri, saj nekateri mehurčki na oblekah puščaj sledove. Zato poskrbita, da svatje mehurčkov ne bodo pihali direktno v vaju.

Kresničke

Odlična izbira za fotografiranje zvečer, oziroma ponoči. Naj vajini svatje naredijo krog okrog vaju in prižgejo kresničke. Fotografije bodo naravnost fantastične.

Žoge za na plažo

Če ne želita konfetov, vendar bi kljub temu želela zabaven izhod po obredu, naj si vajini svatje podajajo velike napihljive žoge za na plažo. To je odlične način, pri katerem se bodo vajini svatje izredno zabavali, še posebej, če sta se odločila za poletno poroko na prostem, oziroma ob morju.

Pompomi

Vama je všeč ideja konfetov, ampak se želita izogniti dodatnemu čiščenju? Med svate razdelita pisane in bleščeče pompome.

Baloni

Helijevi baloni so vedno zabavna izbira. Izberita balone v barvni paleti poročne dekoracije in jih po obredu razdelita med svate, ki jih ob izhodu držijo v rokah, nato pa vsi skupaj, z dobrimi željami, spustijo v nebo.

Povzeto po: 16 Wedding Confetti Ideas That Look Fantastic In Photos