Dandanes, kljub temu, da je izkazovanje čustev mogoče na več različnih načinov, se cvetje še vedno uporablja kot medij, preko katerega svojim najdražjim izkazujemo ljubezen na poseben, unikaten način. Cvetje je tudi odličen način kako lahko posebna sporočilca in pomen vključita v svoj poročni dan. Za vaju smo izbrali smo nekaj najlepših cvetlic, ki nosijo poseben pomen.

Zvončica

Čudovito cvetje, najpogosteje v vijolični ali modri barvi, se največkrat uporablja za izkazovanje prijaznost in hvaležnost. Zaradi pomena, ki ga nosi, simbolizira večno ljubezen. Ker zvončica cveti med aprilom in junijem je odlična izbira za spomladansko poroko, kjer lahko predstavlja vajino hvaležnost in ljubezen.

Tulipan

Še ena pogosta cvetlica, ki se uporablja za skrivno komunikacijo, je tulipan. Glede na to, da ga lahko najdemo v raznoraznih barvah, pomeni tudi, da ima ravno toliko pomenov – vsaka barva ima namreč svoj pomen. Tradicionalno, tulipan asociiramo s popolno, strastno ljubeznijo, kar pa se, kot omenjeno, spreminja tudi z barvo. Beli tulipani, na primer, predstavljajo čistost, rumeni predstavljajo prijateljstvo. Ker ima toliko različnih pomenov, v različnih barvah, je tulipan odlična in zelo pogosta izbira poročnega cvetja.

Marjetice

Zabavne in igrive, marjetice predstavljajo točno to – igrivost, zabavnost, veselje in nedolžnost. Žive barve, v kombinaciji z rumeno sredico so tisto, kar naredi te cvetlice posebne. Če se odločita, da dodata marjetice svojim poročnim cvetlicam, bodo le-te vnesle zabavno in brezskrbno vzdušje.

Narcise

Narcise imajo kar nekaj tradicionalnih pomenov, vsi se lahko prenesejo in vključijo v vajin poročni dan. Nekateri najpogostejši pomeni so navdih in novi začetki. Zaradi klasike, ki jo nosi s seboj, je odlična izbira za tradicionalne pare. Simbolika novega začetka je odlična izbira za poročno cvetje.

Vijolice

Vijolice nosi čudovito simboliko. Tradicionalno znana, da predstavlja skromnost, iskrenost in ljubezen, kar je že samo po sebi dovolj dober razlog, da jih vključita v svoj poročni dan. Še posebej lepo pa je, če vesta, da se vijolična tradicionalno uporablja tudi za praznovanje 50. obletnice poroke.

Šlajer

Cvetje, ki se dandanes zelo pogosto uporablja kot poročne cvetje, s seboj nosi zelo lepo pomen – tradicionalno simbolizira čista čustva, predvsem čisto ljubezen. Zaradi tega jo cvetličarji zelo pogosto vključijo, vsaj kot droben dodatek, v poročni šopek, naprsne šopke ali poročno dekoracijo. Iz istega razloga se velikokrat uporabljajo tudi v šopkih, namenjenim novim materam.

Vrtnica

Kot zadnjo smo, ampak definitivno najbolj popularno cvetlico, smo izbrali vrtnico. Kot najbolj tradicionalna cvetlica se pojavlja v večini praznovanj, nosi enega najbolj zanimivih pomenov. Bolj katerokoli cvetje, se pri vrtnici, njena simbolika navezuje predvsem na njeno barvo – podobno kot pri tulipanu, v nekaterih primerih, še bolj. Ne glede na to, da večina barva predstavlja ljubezen, se vrsta in moč ljubezni, razlikujeta v barvi vrtnice. Rdeča vrtnica, na primer, pogosto predstavlja strastno ljubezen, nežno roza na drugi strani, pa bolj nedolžno, prvo ljubezen.

Kako vključiti simboliko cvetja v svoj poročni dan

Najlepša stvar pri simboliki, ki jo cvetje nosi je to, da imata skorajda neskončno izbiro cvetja, med katerim lahko izbirata in tako posameznim aspektom vajinega dne dodata poseben pomen. Odločita se lahko, na primer, za zabavne in prijazne marjetice v namizni dekoraciji ter romantične vrtnice v poročnem šopku. Izbereta lahko tudi posebno barvo poročnega šopka in naprsnika ter njeno simboliko zadržita zase – na ta način bo cvetje imelo še večji pomen, saj bo vajina mala skrivnost.

Zraven cvetja, ki smo ga predstavili je še veliko drugih cvetlic, ki vsaka nosijo svoj poseben in unikaten pomen, tako da bosta zagotovo našla cvetje zase, preko katerega bosta svojemu poročnemu dnevu dala tudi poseben pomen.