Da bi vama olajšali izbiro, smo za vaju pripravili nekaj nasvetov, s pomočjo katerih bosta lahko izbrala popolna darilca za vajine svate.

Naj darilca izražajo vaju

Pomembno je, da izbereta nekaj, kar predstavlja vaju, oziroma vajino zgodbo ter nekaj, kar vama veliko pomeni. Če vaju združuje ljubezen do glasbe, vključita to ljubezen v darilce, če vama je všeč simbolika določenega cvetja, delita to s svojimi gosti. Kljub temu se izogibajta pretiranemu personaliziranju. Ni potrebe, da so povsod vajine kratice in datum poroke, ali vajine fotografije. Dovolj je, če se etikete, ki jih bosta uporabila na škatlicah ali vrečkah, ujemajo s temo in stilom vajine poroke. Prosita oblikovalca vabil in jedilnikov, da za vaju pripravi tudi etikete. Tako bodo darilca sledila rdeči niti vajine poroke.

Ne pozabita na praktičnost darilc. Njihov namen namreč ni, da bi se na njih nabiral prah, namen darilca je, da gostom izkažeta zahvalo za njihovo podporo.

Kaj izbrati?

Vprašajta se torej – je to tisto, kar bi želela prejeti tudi midva? Najbolj praktična darilca so tista, s katerimi se lahko vajini gostje okrepčajo. Kozarček domače marmelade, vrečka domače mešanice za čaj, domači keksi, vajina najljubša mešanica sveže mlete kave, majhna steklenička vajinega najljubšega vina ali domačega likerja, ipd.

Odločita se lahko tudi, da darilca izdelata sama. Preden se lotita novega projekta, je pomembno, da dobro premislita o izvedljivosti, saj lahko za izdelavo darilc porabita veliko časa. Res pa je, da imajo majhne pozornosti, ki jih izdelata sama večjo vrednost. V izdelavo darilc lahko vključita tudi svoje najbližje.

Darilca kot del dekoracije

Pri darilcih za svate ni pomembna samo vsebina, pomembno je tudi, kako jih gostom predstavita, oziroma kako so vključeni v preostalo dekoracijo. Odločita se lahko, da za darilca pripravita poseben kotiček in jih razdelita kdajkoli tekom zabave. Pari se pogosto odločijo tudi, da darilca vključijo kar v namizno dekoracijo. Če se odločita za postavitev darilc ob krožniku, jih lahko uporabita tudi namesto kartic z imeni – na vsako darilce zapišeta ime gosta.

Ne glede na to, za kakšno pozornost se bosta odločila, ne pozabita dodati še kratkega sporočilca zahvale.

Ne pozabita torej, da so darilca za svate majhne pozornosti zahvale, zato sledita načelu manj je več. Veliko parov se odloči, da namesto darilca, za svate pripravijo kar zahvalne fotografije, ki jih za vaju pripravi fotograf na dan poroke.