Iz arhiva naših porok smo za vaju izbrali tri primere, kako poroki vtisniti svoj pečat, ki kažejo tudi na izvirnost parov in so rezultat sodelovanja med mladoporočencema in našo ekipo.

Dekoracija in darilca za svate

Epruveta na fotografiji levo je napolnjena s semeni sončnic. Zraven te, smo pripravili tudi epruveto, napolnjeno z žganjem. Prva je bila darilo za predstavnice ženskega spola, druga pa za moške povabljence. Obe sta bili dopolnjeni s primernim verzom, ki sta ga mladoporočenca našla v njima dragi poeziji. Ker nevesta dela v laboratoriju je spominek v celoti odraz mladega para.

Ko je eden od mladoporočencev glasbenik, drugi pa glasbo obožuje, se v dekoracijo lahko vključi tudi notno črtovje. Eden od načinov je sedežni red (fotografija spodaj). Če mladoporočenca poznata svate, pa lahko stvar naredita še bolj osebno in za vsakega svata izbereta vrstico ali pesem, ki ga bo nagovorila. Trakove z notami lahko vključita tudi v dekoracijo cerkve, ali pa iz listov z notnim črtovjem oblikujete škrniclje za riž, suho cvetje, konfet, ipd.

Zraven dodatkov, lahko veliko pove cvetje že samo po sebi, oziroma simbolika, ki jo to nosi.

Upoštevajta okolje

V naslednjem, zadnjem, primeru – nevesta prihaja iz primorske, kjer se je odvijala tudi sama poroka – je bila sivka enostavna izbira. Ker pa ženina nikakor nismo želeli izpustiti, smo v enaki meri dekoraciji dodali žito, ki je simboliziralo njegovo agronomsko izobrazbo. Čeprav sta bila mladoporočenca na začetku skeptična, kako bo kombinacija izpadla, sta bila na koncu zelo zadovoljna.

Ko razmišljata o svoji poroki, bodita drzna. Razmislita, kaj vaju dela posebna in kaj vaju odraža. Vsekakor pa se ne bojta v praznovanje vnesti humorja. To bo celoti dodalo kanček (p)osebnosti, ki bo vajin dan naredila drugačen in edinstven.