Predstavljamo vama korake, ki jih mesec dni pred poroko ne smeta prezreti. Tako bosta uživala v pripravah kljub temu, da časa nimata na pretek.

Štirje tedni…

Naj vaju ne skrbi, štiri tedne je več kot dovolj časa, da uredita vse, kar je še potrebno. Naredita si natančen to-do seznam in delo razporedita. Če sta se odločila, da bosta poroko pripravila sama, vključita prijatelje in sorodnike – z veseljem vama bodo priskočili na pomoč. Če pa sta se odločila za pomoč organizatorja porok, preverita kako poteka delo in skupaj dorečite še zadnje podrobnosti. Še enkrat preverita datume plačil in potrdita predhodne dogovore s poročnimi ponudniki (cvetjeglasbafotografijavideo,…).

Trije tedni…

Preverita, če imata vse dodatke, ki jih potrebujeta, enako naj storita tudi vajini priči. Sedaj je tudi čas, da potrdita predhodne dogovore s frizerjem in vižazistom. Še enkrat se srečajta s cateringom oziroma gostincem, ki bo poskrbel za pogostitev, v primeru, da želita vnesti še kakšna spremembe v jedilnik – sedaj je čas za to. Če še nista, začnita razmišljati tudi o svojem prvem plesu in dodelajta seznam glasbe, ki sta ga izbrala skupaj z glasbeno skupino.

Če vaju je pričel loviti stres, si privoščita sproščujoč večer ali razvajanje v dvoje.

Dva tedna…

Če se poročita na oddaljeni lokaciji, preverita in potrdita rezervacije prenočišč. Razmislita tudi o tem, kaj bi rada počela večer pred poroko – je to večerja z najbližjimi družinskimi člani in prijatelji, ali bi raje večer preživela v miru in se tako pripravila na vajin velik dan. Še enkrat preverita, če imata pripravljene zaobljube (v kolikor sta jih pripravila sama). Dva tedna pred poroko je tudi dober čas, da razhodita svoje čevlje. Kontaktirajta ponudnike, potrdita ure prihoda in druge podrobnosti (dostava cvetja, postavitev dekoracije,…).

Še en teden…

Če bosta takoj po poročnem dnevu odšla na medene tedne, lahko sedaj pričneta pakirat in preverita, da imata vse kar potrebujeta. Uredita še zadnje malenkosti – izposojene obleke, dekoracija – in seveda ne pozabita na prstane. Če sta se odločila za sodelovanje s poročnim organizatorjem, naj vama pošlje seznam stvari, ki jih bosta potrebovala oziroma stvari, za katere bo poskrbel on. Pripravita si tudi časovni razpored, tako bosta točno vedela, kdaj je na vrsti frizura, make-up, kdaj bo prispelo cvetjefotograf,…

Še en dan…

Nevesta naj si privošči manikuro in pedikuro, ampak šele po tem, ko bosta uredila vse ostalo. Pripravita si terminski plan dneva, tako bosta vse obveznosti opravila pravočasno in vama bo ostalo še nekaj časa za sprostitev pred vajinim pomembnim dnevom. Ne pozabita pripraviti seznama stvari, ki jih je potrebno opraviti naslednje jutro. Če sodelujeta z organizatorjem, bo namesto vaju, za vse to, poskrbel on. Po tem, ko sta cel dan urejala še zadnje malenkosti, je zvečer čas, da se pred spanje sprostita. Preden se odpravita v posteljo preverita, če je budilka nastavljena!

Jutro poročnega dne…

Pomembno je, da zjutraj ne spustita zajtrka. Zadolžita priče, ali nekoga od prijateljev, da bo poskrbel, da bo vse potekalo po planu. V primeru, da sta se odločila za poročnega organizatorja, vama za to ne bo potrebno skrbeti. Dogovorita se s fotografom, da bo prisoten tudi na jutranjih pripravah, tako vama bodo ostali lepi spomini na cel dan.

In ne pozabita, to je vajin dan, zato samo globoko vdihnita in uživatja v vsakem posebnem trenutku.

Povzeto po članku What to do a month before your wedding.