Organizacija poroke lahko vzame veliko časa, sam proces pa je odvisem predvsem od para – njunih osebnosti in medsebojnega odnosa.

1. Nevesta mora obleči belo obleko

Če si ena tistih deklet, ki je bela obleka in vlečka nikoli nista privlačile, lahko najdeš ogromno alternativ, v katerih boš naravnost blestela. Namesto vlečke lahko uporabiš kar venček iz svežega cvetja, ali kak drug čudovit dodatek za lase (sponke, obročki, ipd.). Tudi pri obleki lahko izbereš kroj in barvo, ki bo najbolje ustrezala tebi, pa naj bo to nežno roza ali pastelno modra, odločiš se lahko tudi za obleko z nežnim cvetličnim vzorcem.

2. Prijatelji lahko delo opravijo enako dobro kot profesionalci

Samo zato, ker je vajin prijatelj posnel nekaj odličnih posnetkov, to še ne pomeni, da bodo čudovite tudi vajine poročne fotografije. Izkušnje so tisto, kar profesionalne fotografe naredi čudovite. V svoj objektiv ujamejo vse tiste drobne trenutke, ki jih bosta vidva morda spregledala, le-ti pa ustvarijo najlepše spomine. Enako velja tudi za ostale ponudnike – cvetje, dekoracijaglasba in oblikovanje tiskovin. Najdita ponudnika, ki bo poskrbel, da bo vajin poročni dan točno takšen, kot sta si ga želela.

3. Poročni organizator je predrag

Ne samo, da vama bo poročni organizator pomagal, da bosta ostala organizirana tekom celotnih priprav, pomagal vama bo najti čudovite in edinstvene ideje, ki bodo vajin dan naredile nepozaben. Istočasno vama lahko pomaga tudi finančno – skupaj z vama bo postavil poročni budžet in poskrbel, da se ga bosta tudi držala. Prednost organizatorja so tudi poznanstva, ki jih ima v skupnosti poročnih ponudnikov, kar vama lahko prinese dodatne ugodnosti.

4. Če bosta izdelala sama, bosta pri tem privarčevala

Izdelaj sam, oziroma DIY, ni vedno najcenejša pot. Če nimata neomejenega dostopa do materiala in cvetja, so lahko končni stroški precej višji kot sta na začetku pričakovala. Dobro morata tudi premisliti, predvsem pri izdelavi vabil ali darilc za svate, če je DIY res najboljša rešitev. Najbolje je, da pred začetkom izdelave naredita plan ter nekaj primerov, saj bosta tako najlažje videla, kaj je izvedljivo in kar vama bo enostavno vzelo preveč časa.

5. DJ ali glasbena skupina – večna dilema

Slišala sta verjetno že, da je DJ na poroki igral glasbo, ki gostom ni bila preveč po godu, ali pa da si glasbene skupine med igranje vzamejo preveč pavz, ravno takrat, ko je plesišče najbolj polno. Obstaja preprosta rešitev. Ko bosta se z glasbenim ponudnikom srečala, povejta svoje skrbi, želje in pričakovanja. Svoj repertoar bodo prilagodili, da bo ustrezal tako vama, kot vajinim gostom.

 Povzeto po članku: Top 10 Wedding Planning Myths.