Glede na to, da je poročni dan, dan družinskega praznovanja, lahko skupaj z očetom najdeta stvari, pri katerih ti na tvoj poročni dan pomaga tudi on. To je tudi odlična priložnost, da skupaj preživita več časa, istočasno pa očeta vključiš v pripravo enega najpomembnejših in najlepših trenutkov.

Priprava dekoracije

Če je tvoj oče eden tistih, ki je spreten z rokami in rad gradi, oziroma sestavlja, ga vključi v pripravo svoje poročne dekoracije. Če bosta na svoj poročni dan potrebovala kakšno posebno opremo, ki jo je potrebno postavit, oziroma pripravit, naj vama pri tem pomaga tvoj oče. Vprašaj očeta za nasvet in če je le možno, da vključi tudi v priprave.

Ples z očetom

Ena od najzabavnejših aktivnosti, ki se jih lahko lotita z očetom, je izbira pesmi za vajin ples. Naj ne bo to samo eno od pravil, ki boš jih odkljukala na svojem seznamu. Upoštevaj njegovo mnenje in želje, da bosta skupaj našla pesem, ki bo obema všeč in bo za vaju imela poseben pomen. Izbira pesmi je lahko zabaven in nepozaben trenutek, ki ga boš med svojimi pripravami preživela z očetom.

Izkoristi njegove prednosti

Ne glede na to, kako boš v svoj poročni dan vključila svojega očeta, imej v mislih tudi njegove prednosti – kaj je tisto, kar mu gre najbolj od rok. Skupaj pripravita plan in izberita vlogo, ki mu bo najbolj ustrezala. Težko je določiti točno vlogo, ki bi jo naj nevestin oče imel na njen poročni dan, zato izberi zadolžitve, pri katerih veš, da bo užival in istočasno prispeval k pripravi tvojega poročnega dne. Če pa nisi prepričana, kako bi tvoj oče želel biti vključen v pripravo poročnega dne, ga vprašaj kar direktno. Zagotovo bo želel biti vključen v poročne priprave in bo vesel, če ga boš vključila v svoj poročni dan.

Oče je in bo pomemben del tvojega življenja, zato tudi poročne priprave in poročni dan ne smejo potekati brez njega.